28 فروردین 1403, 20:11

تکلیف محوری مبنای قیام امام خمینی(ره) بود

تکلیف محوری مبنای قیام امام خمینی(ره) بود به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم، حجت‌الاسلام رضا عزت زمانی با اشاره به فرارسیدن سالروز ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی، اظهار کرد: اگر بخواهیم اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) را از سال ۴۲ بررسی کنیم، با لایه‌های مختلف اندیشه‌های ایشان مواجه می‌شویم. لایه مردم، لایه موثرین و کسانی که می‌توانند حرکت را مادری کنند در اندیشه امام(ره) مورد تاکید قرار گرفته و حوزه‌های علمیه در اندیشه ایشان جایگاه مهمی دارد.

 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: توسعه شبکه عقلانیت و تربیت انسان‌های پیشرو برای شناخت، تثبیت، راهبری و مدیریت مورد توجه امام راحل بود. حجت‌الاسلام عزت زمانی ادامه داد: ایشان یک تجربه اساسی از گذشته حرکت‌های روحانیت و آزادی خواهان مسلمین در دنیا و ایران داشتند و از این تجربه استفاده کردند، به خصوص تاریخ ۲۰۰ سال منتهی به انقلاب اسلامی بوده که نقش حوزه در آن بارزتر است.

وی با بیان این که در ۲۰۰ سال اخیر دین به شکل پررنگ‌تر وارد میدان شد، بیان داشت: البته در طول تاریخ روحانیت بار سنگینی بر دوش داشتند، اما امام(ره) همه این تجربه ها را جمع کرد و زمانی که خداوند به ایشان قدرت داد، از این تجربه ها بهره مند شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم افزود: ضربه هایی که در دوران مشروطه متوجه کشور و روحانیون شد، مورد توجه امام راحل بود تا دوباره از این جهت ضربه ای متوجه روحانیت نشود.

حجت الاسلام عزت زمانی یادآور شد: از زمانی که شیعه به عنوان حکومت رسمی تثبیت شد تا آنجا که روحانیت مبانی فقه را بر اساس فقه جواهری ایجاد کند و ولایت فقیه از دل متون اصیل برآید، می توان به نقش روحانیت پی برد.

وی ابراز کرد: ارتباط وسیع امام خمینی(ره) با روحانیون و علمای نجف و ایران از کارهایی بود که ایشان انجام دادند و شبکه پیشرو را با مدیریت عالی متصل به انقلاب اسلامی می کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم اضافه کرد: امام راحل به دنبال صرف طراحی یک نظام قدرت نبودند، اگر هم قدرت صورت می گیرد، بر اساس اصول و چارچوب هایی است. یکی از اصول و چارچوب هایی که امام این قیام را بر اساس آن انجام داد، تکلیف محوری ایشان بود، آن زمانی که باید پایه های علمی را مستحکم کند، انسان ها را تربیت کند، موثرین را به خط کند، نامه نگاری کند. همه این اقدامات حول محور تکلیف می چرخد.

وی بیان کرد: اصل دوم، اعتقاد راسخ و توکل اساسی و محوری به خداوند متعال است، هر آن چیزی که امام در عرصه سیاسی دنبال می کند، بر اساس توکل به خداوند بوده و ایشان در دهه سوم از زندگی خود این موضوعات معرفتی را مطرح و بعدها آن را به عنوان اصل اساسی حرکت خود قرار می دهد، بنابراین دست خداوند متعال قدرت اصلی را هدایت می کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم، مردم داری را از دیگر اصول امام(ره) دانست و افزود: وقتی ایشان جمهوریت را در کنار اسلام مطرح می کند، این اصلی واقعی بوده و برگرفته از مبانی اسلام است، این جمهوریت برگرفته از شرایط روز و مفاهیمی مانند دموکراسی نیست، بلکه نقش مردم ریشه در آموزه های اسلام دارد.

حجت الاسلام عزت زمانی با بیان اینکه اعتقاد دینی امام و اعتقاد عملی ایشان نقطه مهم شخصیت ایشان بود، عنوان کرد: یکی از اصول اساسی نظام سیاسی امام، موضوع ولایت بوده و تحقق آن را به ایستادگی و پایداری مردم وابسته می داند.

وی گفت: امام(ره) در پی این بود که کاری کنند که مردم روی پای خود ایستاده و قیام نمایند، این مسیر اهل بیت و انبیای الهی(ع) بوده است. مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم ابراز کرد: باور به نقش مردم و باور به طریق رشد مردم و جامعه نسبت به اهداف بلند یکی از مهمترین اصول امام خمینی(ره) بوده است.

حجت الاسلام عزت زمانی با اشاره به آیه ای درباره اجتناب از طاغوت مطرح کرد: امام خمینی(ره) بر اساس آیات قرآن، در مقابل طاغوت قد علم می کنند و اسلام ناب را در مقابل اسلام آمریکایی و اسلام وادادگی و تحجرگرایانه قرار می دهند

وی با بیان این که اگر استکبارستیزی را از تفکر امام خمینی(ره) بگیریم، چیزی از اندیشه سیاسی ایشان باقی نمی ماند، ادامه داد: اصل عدالت از دیگر اصول ایشان بوده و این عدالت در همه عرصه ها باید ظاهر گردد تا نقش مردم به درست ترین شکل دنبال شود.

حجت الاسلام عزت زمانی ابراز کرد: رشد عقول مردم و ظرفیت های آن ها از اهداف امام بوده و اینکه جمهوری اسلامی هنوز در این اصل عقب ماندگی هایی دارد که باید دنبال شود.

وی اضافه کرد: عدالت دو طرف دارد، یکی مردم و دیگری مسئولین، مهمترین اتفاق در تحقق عدالت برگشت به اندیشه امام است، متاسفانه در طول این ۴۰ سال به دلیل غلبه تفکر لیبرال در کشور ما نتوانستیم به عدالت حقیقی برسیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: چون ما می خواهیم برای ایجاد عدالت و پیشرفت دستمان را مقابل تفکراتی دراز کنیم که مبتنی بر تفکرات و اعتقادات ما نیست، به عدالت و پیشرفت نمی رسیم.

حجت الاسلام عزت زمانی بیان کرد: اصل اساسی این است که بر مبنای اصول نظام بسازیم، ما این اصول را به عنوان شعار مطرح می کنیم، اما در حد حرف باقی می ماند و به عمل نمی رسد، این در حالی است که غربی ها هم پی برده اند که تفکر لیبرال نمی تواند جامعه را به عدالت برساند.

وی با بیان اینکه ما باید به مبانی بازگردیم، تاکید کرد: عقلای ما باید به دنبال ایجاد روش ها بر مبنای مبانی باشند، از سوی دیگر مردم نیز باید به مطالبه گری بپردازند و به مسئولین یادآوری کنند که مبانی غربی ما را به جایی نخواهد رساند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم اضافه کرد: ما جامعه و سیستم اداری و حقوقی را طوری سامان داده ایم که ما را به عدالت و مبانی اسلام رهنمون نمی کند.
Powered by TayaCMS